După cum se ştie, pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman. Cântăreşte peste patru kilograme şi este mai mult decât un simplu înveliş. Are o structură complexă de ţesuturi care îndeplinesc o serie de funcţii ce ajută la păstrarea sănătăţii întregului organism. Pe scurt, ştiinţa a demonstrat că pielea este formată din trei straturi: epiderma, derma şi hipoderma. Dintre acestea, epiderma sau stratul exterior al pielii este cel mai expus factorilor nocivi ai mediului înconjurător. De aceea, protejarea şi îngrijirea acesteia este esenţială pentru sănătate.
Fiind organul cel mai expus, pielea este supusă de multe ori la traumatisme care aduc cu sine neplăceri şi chiar pun în pericol starea întregului organism. În acest context, FAIN a făurit o cremă cu totul deosebită, ce are în compoziţie un complex aparte de ingrediente atent studiate şi selecţionate. Am numit-o „Alifia Vraciului” şi se recomandă ca fiind un aliat de nădejde pentru hidratarea, calmarea şi cicatrizarea pielii trecută printr-o experienţă traumatizantă. Este un produs ce a fost testat cu succes pe suprafeţe mari de piele tatuată, sensibilizată sau rănită. Datorită calităţilor remarcabile ale ingredientelor pe care le conţine, „Alifia Vraciului” este potrivită şi pentru prevenția vergeturilor, petelor pigmentare, hidratarea pielii excesiv de uscată sau hidratarea mâinilor.
Haideţi să vedem care sunt ingredientele ce fac din crema „Alifia Vraciului” un veritabil remediu natural:
Untul de mango
Este extras prin presare mecanică şi rafinare cu aburi din sâmburii fructelor Arborelui de Mango ce este orginar din India şi Birmania. În prezent, în majoritatea zonelor tropicale de pe Pâmânt se cultivă acest arbore. Este un copac impresionant şi ca dimesiuni. Uneori poate atinge înălţimea de aproximativ 45 m şi un diametru al coroanei de 10 – 12 m, iar durata de viaţă este în jur de 100 de ani. Untul de mango are o textură moale şi conferă pielii elemente nutritive esenţiale care aduc hidratare, catifelare şi supleţe. Siteul elemental.eu ne informeză că untul de mango este un regenerator al stratului lipidic al pielii şi un stimulator al sintezei de colagen. Deţine şi proprietăţi antioxidante datorită conţinutului de acid cafeic. De asemenea, este recunoscut ca fiind un reparator și fortifiant al fibrei capilare.
Gelul de Aloe vera
Aloe vera este o plantă cu textură cărnoasă care face parte din familia liliaceelor. Nu se ştie cu exactitate originea acestei plante, mulţi specialişti sunt de părere că aceasta a fost adusă de marinari din nordul Africii. Se spune că Cristofor Columb avea la bordul corăbiei sale plante de Aloe vera pentru a putea trata rănile oamenilor din echipajul care îl însoţeau. Planta apare trecută cu proprietăţi curative încă din cele mai vechi timpuri, fiind amintită în toate tratatele de medicină. Gelul de Aloe vera este recoltat manual din frunzele plantei. „Acestea sunt curățate și spălate, după care se prelevează gelul proaspăt și se zdrobește. Această metodă asigură păstrarea intactă a substanțelor active ale plantei. Gelul extras din aloe este hidratant, astringent și antiinflamator, ajută la compensarea pierderilor de apă din piele” (elemental.eu). Foarte bogat în substanţe active, gelul de Aloe vera este cicatrizant, reparator şi stimulează regenerarea pielii. În acelaşi timp are proprietăţi antiinflamatorii şi antiiritante, sporind tonusul şi elasticitatea pielii. Gelul de Aloe vera este potrivit pentru orice tip de ten, mai ales pentru pielea deshidratată, uscată, descuamată.
Extract de Sângele Dragonului
Arborele „Sângele Dragonului” creşte în Arhipelagul Socotra care se regăseşte pe teritoriul Republicii Yemen. Denumirea lui vine de la faptul unic al speciei sale de a „sângera” atunci când este tăiat. Încă din lumea antică, seva de culoare roşie a acestui copac era colectată şi folosită ca remediu naturist împotriva rănilor. Potrivit siteului jurnalspiritual.eu Există două legende care povestesc despre apariţia pe lume a acestui arbore-minune. Prima spune povestea unui sultan care avea o fiică foarte bolnava căruia niciun vraci sau medic nu-i găsea leac. Disperat, sultanul dă veste că oricine îi va aduce un remediu care să-i vindece fata, va fi răplătit peste măsură.
„Un bărbat din regatul sultanului a venit și a spus că știe un fruct magic despre care se crede ca are puteri vindecătoare. Și cu voia sultanului de la care a cerut o sabie și o corabie, a plecat în căutarea fructului miraculos. Ajuns în preajma insulei Socotra, acesta a debarcat. În timp ce culegea o rodie, în calea sa a apărut un dragon. În timpul luptei, bărbatul i-a tăiat o aripă dragonului, care în încercarea sa de a zbura, a revărsat sângele său asupra pomilor de pe insulă” (https://jurnalspiritual.eu/copacul-sangele-dragonului/). A doua versiune de legendă îi aparţine celebrului erudit roman, Pliniu cel Bătrân. Acesta spune că „Sângele Dragonului” a apărut ca urmare a unei confruntări între elefant şi un dragon. Cele două animale s-au luptat până când elefantul rănit mortal de dragon cade peste cel din urmă şi aşa mor amândoi. „Din rămășițele celor doi a răsărit acest copac, despre care se credea că are puteri tămăduitoare” (https://jurnalspiritual.eu/copacul-sangele-dragonului/).
Extractul de „Sângele Dragonului” este obţinut din seva de culoare roşie a arborilor. Printre proprietăţile curative ale acestui extract se numără efectul cicatrizant şi reparator al pielii. Este şi un regenerator dermic, luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. S-a demonstrat că poate fi folosit cu succes pentru prevenirea şi atenuarea vergeturilor şi a cicatricilor. Stimulează producţia de colagen natural al organismului, sporind astfel fermitatea și tonusul cutanat.

Sursă foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Socotra_dragon_tree.JPG