După cum se ştie, pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman. Cântăreşte peste patru kilograme şi este mai mult decât un simplu înveliş. Are o structură complexă de ţesuturi care îndeplinesc o serie de funcţii ce ajută la păstrarea sănătăţii întregului organism. Pe scurt, ştiinţa a demonstrat că pielea este formată din trei straturi: epiderma, derma şi hipoderma. Dintre acestea, epiderma sau stratul exterior al pielii este cel mai expus factorilor nocivi ai mediului înconjurător. De aceea, protejarea şi îngrijirea acesteia este esenţială pentru sănătate.
Fiind organul cel mai expus, pielea este supusă de multe ori la traumatisme care aduc cu sine neplăceri şi chiar pun în pericol starea întregului organism. În acest context, FAIN a făurit o cremă cu totul deosebită, ce are în compoziţie un complex aparte de ingrediente atent studiate şi selecţionate. Am numit-o „Alifia Vraciului” şi se recomandă ca fiind un aliat de nădejde pentru hidratarea, calmarea şi cicatrizarea pielii trecută printr-o experienţă traumatizantă. Este un produs ce a fost testat cu succes pe suprafeţe mari de piele tatuată, sensibilizată sau rănită. Datorită calităţilor remarcabile ale ingredientelor pe care le conţine, „Alifia Vraciului” este potrivită şi pentru prevenția vergeturilor, petelor pigmentare, hidratarea pielii excesiv de uscată sau hidratarea mâinilor.
Haideţi să vedem care sunt ingredientele ce fac din crema „Alifia Vraciului” un veritabil remediu natural:
Untul de mango
Este extras prin presare mecanică şi rafinare cu aburi din sâmburii fructelor Arborelui de Mango ce este orginar din India şi Birmania. În prezent, în majoritatea zonelor tropicale de pe Pâmânt se cultivă acest arbore. Este un copac impresionant şi ca dimesiuni. Uneori poate atinge înălţimea de aproximativ 45 m şi un diametru al coroanei de 10 – 12 m, iar durata de viaţă este în jur de 100 de ani. Untul de mango are o textură moale şi conferă pielii elemente nutritive esenţiale care aduc hidratare, catifelare şi supleţe. Siteul elemental.eu ne informeză că untul de mango este un regenerator al stratului lipidic al pielii şi un stimulator al sintezei de colagen. Deţine şi proprietăţi antioxidante datorită conţinutului de acid cafeic. De asemenea, este recunoscut ca fiind un reparator și fortifiant al fibrei capilare.
Gelul de Aloe vera
Aloe vera este o plantă cu textură cărnoasă care face parte din familia liliaceelor. Nu se ştie cu exactitate originea acestei plante, mulţi specialişti sunt de părere că aceasta a fost adusă de marinari din nordul Africii. Se spune că Cristofor Columb avea la bordul corăbiei sale plante de Aloe vera pentru a putea trata rănile oamenilor din echipajul care îl însoţeau. Planta apare trecută cu proprietăţi curative încă din cele mai vechi timpuri, fiind amintită în toate tratatele de medicină. Gelul de Aloe vera este recoltat manual din frunzele plantei. „Acestea sunt curățate și spălate, după care se prelevează gelul proaspăt și se zdrobește. Această metodă asigură păstrarea intactă a substanțelor active ale plantei. Gelul extras din aloe este hidratant, astringent și antiinflamator, ajută la compensarea pierderilor de apă din piele” (elemental.eu). Foarte bogat în substanţe active, gelul de Aloe vera este cicatrizant, reparator şi stimulează regenerarea pielii. În acelaşi timp are proprietăţi antiinflamatorii şi antiiritante, sporind tonusul şi elasticitatea pielii. Gelul de Aloe vera este potrivit pentru orice tip de ten, mai ales pentru pielea deshidratată, uscată, descuamată.
Extract de Sângele Dragonului
Arborele „Sângele Dragonului” creşte în Arhipelagul Socotra care se regăseşte pe teritoriul Republicii Yemen. Denumirea lui vine de la faptul unic al speciei sale de a „sângera” atunci când este tăiat. Încă din lumea antică, seva de culoare roşie a acestui copac era colectată şi folosită ca remediu naturist împotriva rănilor. Potrivit siteului jurnalspiritual.eu Există două legende care povestesc despre apariţia pe lume a acestui arbore-minune. Prima spune povestea unui sultan care avea o fiică foarte bolnava căruia niciun vraci sau medic nu-i găsea leac. Disperat, sultanul dă veste că oricine îi va aduce un remediu care să-i vindece fata, va fi răplătit peste măsură.
„Un bărbat din regatul sultanului a venit și a spus că știe un fruct magic despre care se crede ca are puteri vindecătoare. Și cu voia sultanului de la care a cerut o sabie și o corabie, a plecat în căutarea fructului miraculos. Ajuns în preajma insulei Socotra, acesta a debarcat. În timp ce culegea o rodie, în calea sa a apărut un dragon. În timpul luptei, bărbatul i-a tăiat o aripă dragonului, care în încercarea sa de a zbura, a revărsat sângele său asupra pomilor de pe insulă” (https://jurnalspiritual.eu/copacul-sangele-dragonului/). A doua versiune de legendă îi aparţine celebrului erudit roman, Pliniu cel Bătrân. Acesta spune că „Sângele Dragonului” a apărut ca urmare a unei confruntări între elefant şi un dragon. Cele două animale s-au luptat până când elefantul rănit mortal de dragon cade peste cel din urmă şi aşa mor amândoi. „Din rămășițele celor doi a răsărit acest copac, despre care se credea că are puteri tămăduitoare” (https://jurnalspiritual.eu/copacul-sangele-dragonului/).
Extractul de „Sângele Dragonului” este obţinut din seva de culoare roşie a arborilor. Printre proprietăţile curative ale acestui extract se numără efectul cicatrizant şi reparator al pielii. Este şi un regenerator dermic, luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. S-a demonstrat că poate fi folosit cu succes pentru prevenirea şi atenuarea vergeturilor şi a cicatricilor. Stimulează producţia de colagen natural al organismului, sporind astfel fermitatea și tonusul cutanat.
Untul de shea
Este unul dintre cele mai apreciate unturi cosmetice datorită calităţilor sale deosebite pe care le are asupra pielii. Se obţine prin procedee mecanice din nucile arborelui Shea ce crește spontan în savana africană. Este bogat în fitosteroli, polifenoli și acizi grași esențiali. Aceste substanţe naturale fac ca untul de shea să fie un veritabil emolient, menţinând nivelul optim de hidratare a pielii. În acelaşi timp hrăneşte pielea în profunzime fiind un puternic regenerator cutanat, facilitând cicatrizarea. Potrivit pentru îngrijirea pielii de orice tip, în special a celei uscate mai ales din cauza unor factori de mediu cum ar fi frigul sau expunerea la unele agresiuni chimice. „Untul de Shea este un ingredient regăsit în nenumărate produse cosmetice datorită proprietăților sale emoliente, hrănitoare, regeneratoare. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile confirmă calitățile de necontestat ale acestui unt: stimularea epitelizării, hrănirea țesutului cutanat, protecția împotriva factorilor de mediu, reducerea iritațiilor, calmarea pielii, revitalizarea podoabei capilare”.(elemental.eu).
Uleiul de Şofrănel
Șofrănelul (Carthamus tinctorius) este o plantă erbacee anuală din familia Asteraceae. Uleiul de Sofrănel este obţinut prin presarea seminţelor plantei. Textura acestui ulei este una uşoară, nu lasă urme grase pe pielii, fiind absorbit foarte bine de straturile cutanate. Compoziţia sa este bogată în acid linoleic, vitamina K şi E. Se remarcă ca fiind un emolient şi nutritiv care ajută la menţinerea hidratării tenului. Reduce roşeaţa şi contribuie la repararea pielii. „Este util îndeosebi pentru pielea uscată, tenul matur, cearcăne, pielea afectată de roșeață, cuperoză, rozacee și pentru îngrijirea părului”. (elemental.eu).
Uleiul de Gălbenele
Gălbenele (Calendula officinalis) este o specie de plante de cultură anuală, înaltă de 40–80 cm, bogat ramificată, pubescentă, cu miros balsamic puternic. Uleiul de Gălbenele este obţinut prin macerarea florilor în ulei vegetal rafinat căruia i se adaugă un plus de vitamina E naturală. Datorită conţinutului mare de carotenoide și flavonoide, uleiul de Gălbenele are un puternic efect antioxidant asupra pielii, pe care o cicatrizează şi o regenezează. Este recunoscut şi pentru calmarea iritaţiilor, a pielii sensibile, afectată în special de eczeme, cuperoze sau arsuri solare. „Cu proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor”.(elemental.eu).
Pudră de Propolis
Propolisul este una dintre substanţele cunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind un antibiotic natural. Este preparat de către albine cu scopul de a apăra stupul împotriva mucegaiurilor și a microbilor, dar și pentru căptușirea pereților stupului ce nu permite intrarea aerului. Totodată albinele sunt protejate de eventuale boli prin acțiunea sa bactericidă și antimicotică. Pudra de Propolis este obţinută prin uscarea produsului apicol specific. Este antiseptic, acționează ca germicid, antibacterian, antiviral și antifungic. Calmează pielea afectată de iritații, răni, înțepături de insecte, are efect cicatrizant şi favorizează vindecarea rănilor. (elemental.eu)
Extract de Lăptişor de matcă
Lăptişorul de matcă este produs de glandele hipofaringiene și mandibulare ale albinelor tinere. Destinaţia acestui produs în stup este hrănirea mătcii coloniei și a larvelor în primele lor trei zile de dezvoltare. „Cunoscut ca un adevărat “cocktail” de vitamine ale grupului B laptișorul de matcă este definit și ca fiind un gel protidic hiperconcentrat în care se regăsesc din abundență aminoacizi liberi, proteine și enzime, acizi nucleici, la care se adaugă macro și oligoelemente. În formula produsului, laptișorul de matcă nativ este înglobat în glicocol, un aminoacid cu rol important în menținerea stării generale de sănătate a organismului”.(http://www.icdapicultura.ro/). Ca și proprietăți cosmetice, lăptișorul de matcă se remarcă ca fiind un puternic antioxidant, stimulează sinteza de colagen, cicatrizarea și regenerarea pielii. Pudra sau extractul se obține din lăptișorul de matcă proaspăt, prin uscare la rece printr-un procedeu numit liofilizare, adtfel se păstreză substanțele active.
Ulei esențial de smirnă
Smirna este o rășină care se obține din arbuști și arbori speciei Commiphora myrrha care cresc în zonele zonele deșertice ale Peninsulei Arabice și pe coasta de est a Africii. În Antichitate era foarte apreciată, chinezi, egiptenii și grecii o foloseau ca și medicament. Smirna apare menționată în Biblie ca fiind unul dintre darurile pe care Magii le-au adus la nașterea lui Iisus. Uleiul esențial de smirnă se obține prin distilarea cu vapori de apă din rășina uscată. În cosmetică, uleiui esențial de smirnă este folosit ca și cicatrizant cutanat, reparator al pielii, fiind antiseptic și antiinfecțios. Protrivit siteului elemental.eu , smirna se recomandă pentru îngrijirea generală a pielii cu probleme, în special al tenului matur, îmbătrânit și acneic. Potrivit ca adjuvant natural pentru tratarea rănilor, a cicatricilor dificile, a pielii crăpate, a eczemelor, ulcerelor și infecțiilor cutanate.
Ulei esențial de niaouli
Niaouli este un arbore originar din Australia, iar din frunzele sale se extrage uleiul esențial cu proprietăți deosebite. Este cunoscut pentru proprietățile antivirale, bactericide și de fortificare a sistemul imunitar. Uleiul esențial de niaouli este un antibacterian puternic, antiinfecțios, antifungic și antiviral. Pentru piele este recunoscut ca fiind purifiant, antiinfecțios și tonic. Este util în caz de acnee, plăgi, furunculi sau eczeme.
Ulei esențial de Tea Tree
Arborele de ceai este originar din Australia. Denumirea acestuia provine din vremea celebrului explorator englez, James Cook despre care se spune îi plăcea să savureze un ceai răcoritor de fiecare dată când debarca pe coasta Australiei. Obţinerea uleiului esenţial de Tea Tree se face prin metoda distilării cu vapori de apă a frunzelor și ramurilor tinere ale arborelui. „Uleiul esențial de Tea Tree are virtuți incontestabile și dovedite, acționează eficient împotriva infecțiilor bacteriene, virale și fungice, și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. În cosmetică este interesant în special pentru acțiunea benefică asupra pielii afectate de acnee, rozacee, acnee juvenilă – preventiv sau curativ” (elemental.eu). Este recunoscut ca fiind un antibacterian potent, cu spectru larg şi un antiparazitar cutanat, purifiant, curăță pielea afectată de diferite infecții.
Dacă v-au convins minunatele ingrediente naturale pe care le conţine crema „Alifia Vraciului”, vă invităm să o testaţi pe propria piele. Vă garantăm că nu veţi regreta.
-
Sold out