Puţine emoţii concurează cu cele pe care le simţi aşteptând zilele pline de farmec ale Crăciunului şi Anului Nou. Toată casa este curată, lucrurile sunt aşezate în tihnă la locul lor într-un mod unic. În fiecare familie se aşează liniştea, iar mirosul de cetină proaspătă, amestecat cu cel al bunătăţilor culinare specifice, umple şi cel mai ascuns cotlon din casă. Grijile pot să aştepte, în locul lor apare magicul sentiment al dorinţei de a dărui.

FAIN a pregătit pentru a celebra aceasta perioadă un ulei de masaj cu totul deosebit. L-am numit „Cetinel” pentru că bucuriile stau în lucruri fireşti, naturale. Uleiul „Cetinel” are o compoziţie simplă formată din patru elemente de excepţie: ulei presat la rece de migdale dulci, ulei esenţial de vetiver, ulei esenţial de rozmarin şi Vitamina E naturală. Se absoarbe foarte bine în piele, oferindu-i fermitate, catifelare şi hidratare în dimineţile geroase. În completarea răsfăţului, „Cetinel” vine cu aromele şi beneficiile oferite de uleiul esenţial de vetiver şi cel de rozmarin care aduc un parfum cu totul aparte.

Cum este Cetinel? Ştiţi dimineţile geroase de iarnă cu miros de cetină? Ei bine, fix atât de revigorant şi proaspăt este „Cetinel”.

http://https://fain-natural.ro/pravalie/cetinel/

Haideţi să vedem care sunt calităţile şi proprietăţile cosmetice ale ingredientelor pe care „Cetinel” le conţine.

Uleiul de migdale dulci

Este un bun emolient, delicat, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii, în special a celei uscate, iritate sau sensibile. Este obţinut prin presarea sâmburilor de migdale dulci. Printre cele mai cunoscute proprietăţi, acest ulei înmoaie pielea și o protejează împotriva deshidratării. Este un catifelant, delicat, conferă pielii finețe şi o strălucire mătăsoasă. De asemenea, are un efect calmant, atenuează iritațiile și mâncărimile.

Uleiul esenţial de vetiver

 Vetiverul este o plantă originară din India de Sud şi Indonezia. Creşte sub formă de tufiş cu frunze lungi şi înguste care poate atinge până la 1,5 m înălţime. Este cunoscut ca fiind un ulei al liniştii. Uleiul esenţial de vetiver este obţinut prin distilarea cu abur a rădăcinilor plantei. Acesta are un miros specific, lemnos-afumat cu note dulci de pământ. Este un stimulator al sistemului imunitar, destresant şi ușor afrodisiac. Datorită parfumului său încântător cu efect calmant, uleiul esenţial de vetiver ajută la dezvoltarea spirituală, fiind o sursă de stabilitate emoţională.

Ulei esenţial de rozmarin

 Rozmarinul este originar din zona Mediteranei. Se prezintă ca fiind o plantă-arbust cu frunze asemănătoare acelor de pin şi flori de culoare albastru-deschis. Pentru că este găsit des pe stâncile falezelor în sudul Franţei, rozmarinul este descris în această zonă ca având „mirosul oceanului cu tentă de pin sau poetic spus „roua mării”. Proprieţăţile sale medicinale au fost descoperite încă din cele mai vechi timpuri. Grecii şi romanii considerau că această plantă îmbunăţeşte memoria. În secolul al XIV – lea, în plină epidemie de ciumă, „florile de rozmarin erau date cu zăhăr şi mâncate ca măsură preventivă împotriva ciumei”.

Uleiul esenţial de rozmarin se obţine prin distilarea cu abur a frunzelor şi a vârfurilor florilor. Se obţine astfel un ulei cu miros mentolat combinat cu nuanţe lemnoase.  Este apreciat pentru acțiunea benefică asupra pielii și scalpului, în același timp este folosit cu succes și în aromaterapie contra afecțiunilor ORL dar și în parfumerie pentru mirosul său proaspăt. Are de asemenea proprietăţi antiseptice, bactericide şi fungicide. Este un produs potrivit pentru toate tipurile de ten, îndeosebi pentru cel gras, acneic, seboreic.

Într-o notă spirituală, „rozmarinul este asociat şi cu prietenia, norocul, libidoul, căsătoria şi înţelepciunea” ( Sandra Kynes, Combinarea uleiurilor esenţiale pentru magie, editura Prestige, 2015).

Vitamina E naturală

 Cunoscută şi sub denumirea mai sofisticată de Tocoferol, Vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii. Ea este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator şi regenerator. Este de origine 100% naturală fiind extrasă dintr-un concentrat ce are la bază ulei de floarea soarelui presat la rece. Prezentă în uleiul de masaj „Cetinel”, Vitamina E naturală contribuie la buna funcționare a barierei naturale a pielii, pe care o protejează de daunele factorilor nocivi din mediu. Ajută şi grăbeşte vindecarea cicatricilor şi îmbunătățește elasticitatea pielii.

Vrei să te convingi de calităţile şi răsfăţul oferit de uleiul de masaj Cetinel ? Pune-l în traistă! 

[woodmart_products post_type=”ids” include=”22875″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”]

Coș

Reducere 10%
Dacă te vei înscrie la newsletterul nostru, îţi oferim o reducere de 10% la prima comandă indiferent de valoarea ei.
  Înscriere
  Sunt de acord cu termenii și condițiile
  Nu, mulțumesc!

  Autentificare

  Crează cont nou
  Back to Top