Unul dintre cele mai apreciate produse ale naturii este laptele de capră. Hipocrate îl numea „esenţa vindecătoare”, iar regina Egiptului, faimoasa Cleopatra, se spune că îşi păstra frumuseţea făcând băi cu lapte de capră şi miere. Acest lichid miraculos era considerat sacru în Antichitate.

[woodmart_title size=”large” font_weight=”300″ color=”primary” style=”simple” title=”Laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală”]

Astăzi ştiinţa şi medicina modernă a descoperit ceea ce femeile din Egiptul Antic ştiau deja şi anume calitaţile extraordinare ale laptelui capră. „O mulţime de afecţiuni mai mult sau mai puţin grave pot fi tratate prin cura cu lapte de capră. Laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în cazul anemiei, combate stările depresive, ajută la vindecarea organismului de TBC şi reglează nivelul hormonilor din organism“, consideră medicul Cătălin Luca. (https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/beneficiile-laptelui-capra-lichidul-apropie-compozitia-laptelui-matern).

Despre laptele de capră unii specialişti susţin că este un excelent antiinflamator natural și că acesta conţine o cantitate importantă de acizi graşi benefici, cum ar fi acidul capric sau cel caprilic, a căror principală caracteristică este efectul antimicrobial.

[woodmart_title size=”large” font_weight=”300″ color=”primary” style=”simple” title=”Catifelare şi întinerire a pielii”]

Dincolo de extraordinarele proprietăţi asupra sănătăţii interne a corpului, laptele de capră este un aliat de nădejde şi când vine vorba de îngrijirea tenului. Conform site-ului kudika.ro, dintre beneficiile cele mai cunoscute şi apreciate ale folosirii laptelui de capră pentru frumuseţe amintim:

  • proprietăţi antibacteriene în special pentru acnee
  • combate celulita
  • hidratează în profunzime
  • întinereşte pielea
  • întăreşte şi regenerează firul de păr
  • hrăneşte pielea
  • vitaminizează ţesuturile
  • stimulează producţia de colagen
  • este bogat în acid lactic
  • are o concentraţie mare de Vitamina A, Vitamina C şi Vitamina D
[woodmart_title size=”large” font_weight=”300″ color=”primary” style=”simple” title=”Săpunurile „Fain” cu lapte de capră – sursă esenţială pentru sănătatea pielii”]

Componenţa acidului lactic din laptele de capră joacă un rol cheie în curățarea pielii prin eliminarea impurităților. De asemenea, laptele de capră conține acizi alfa hidroxi care descompun legăturile dintre celulele moarte și le elimină de la suprafața pielii pentru ai conferi un aspect curat, tonifiat şi sănătos.

Laptele de capră în sine este un hidratant natural pe care pielea îl absoarbe instantaneu şi creează o barieră de umiditate pentru a o menţine moale, netedă şi suplă o perioadă lungă de timp. În plus, laptele de capră este plin de proteine, acizi grași și glicerină, care contribuie la proprietățile sale super hidratante. Utilizarea regulată a săpunului din lapte de capră poate fi utilă şi pentru ameliorarea pielii inflamate şi iritate, supusă unor factori externi nu tocmai prietenoşi cum ar fi frigul sau diverse substanţe toxice. Laptele de capră contribuie la repararea pielii deteriorate, oferindu-i un aspect tânăr și vibrant.

Având în vedere toate aceste proprietăţi minunate asupra pielii am ales ca laptele de capră să fie unul dintre cele mai importante ingrediente din reţetele noastre de săpun. În atelierul „Fain” se făuresc în prezent 18 sortimente de săpun dintre acestea 11 conţin lapte de capră. Întreaga gama Săpunul Familiei care conţin o serie de cinci produse dedicate tuturor membrilor familiei, are la bază acest lichid terapeutic. „Săpunul Boieresc” are în zestrea sa 6 săpunuri (Mândruţa mădărită”, „Lapte şi miere”, „Tihna domniţei”, „Maramureş plai cu flori”, „Coconul buiac”, „Zumzet în grădină), în care laptele de capră este prezent din belşug. Veţi descoperi folosind aceste săpunuri textura lor cremoasă, blândă şi hidratantă, fiind perfecte pentru orice tip de ten, chiar şi cel sensibil.  Aşadar, săpunurile cu lapte de capră sunt o alternativă naturală, fără efecte adverse, la ceea ce industria cosmetică oferă prin substanţele chimice de sinteză care de multe ori provoacă alergii şi disconfort pentru cel mai mare organ al corpului nostru: pielea.

[woodmart_products layout=”carousel” items_per_page=”11″ slides_per_view=”3″ autoplay=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” wrap=”yes” taxonomies=”223″]

Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul sau blogul fain-natural sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producătorii sau furnizorii noștri. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic sau specialist.

Coș

Autentificare

Crează cont nou
Back to Top