Gura, dinții şi gingiile sunt o parte foarte importantă a sănătății tale generale. Spălatul pe dinți este o sarcină cotidiană banală, dar esențială. Dacă sănătatea ta este o prioritate și vrei să trăiești în armonie cu natura, atunci cu siguranță şi alegerea produselor de îngrijire orală este foarte importantă.

O pastă de dinți complet naturală hrăneşte, calmează, echilibrează aciditatea și promovează o sănătate orală generală mai bună, prin conținutul atent selecționat al ingredientelor. Face toate acestea fără a se baza pe substanţe învechite sau periculoase. Pasta de dinţi naturală de la FAIN se remarcă în primul rând prin faptul că nu conţine nicio substanţă chimică cu potenţial dăunător pentru sănătate pe termen mediu şi lung. Am ales cu grijă ingredientele și ne asigurăm de fiecare dată că ele provin din surse sigure, certificate. Acestea au capacitatea de a vă curăța dinții delicat și eficient în timp ce luptă împotriva bacteriilor. Un produs complet sustenabil care vă va ajuta să vă mențineți dinții strălucitori și curați, gingiile sănătoase și respirația mereu proaspătă. De asemenea, ne respectăm principiile privind respectul faţă de natură, de aceea ambalajul pentru pasta noastră de dinţi este 100% reciclabil.

Haideţi să vedem ce ingrediente am folosit pentru pasta de dinţi şi care sunt beneficiile acestora pentru sănătatea orală:

Carbonat de calciu

Este un mineral multifuncţional compus din calciu, oxigen și carbon. Calciul este cel mai răspândit mineral din corpul uman, acesta fiind reţinut în dinţi şi oase. Conform siteului elemental.ro, carbonatul de calciu „își găsește locul în îngrijirea orală ca abraziv blând pentru pastele de dinți”. 

Argilă albă caolin

Argila este un tip de rocă produsă natural prin procesul de sedimentaţie cu granulaţie fină (< 2 µm). Este compusă dintr-un amestec de silicaţi, cuarţ etc. Cercetările au arătat că argila albă caolin poate fi utilizată cu succes şi în cosmetică sau igiena orală. Se remarcă, în mod deosebit, prin conținutul ridicat de siliciu şi este bogată în fier, magneziu și calciu, elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Potrivit siteului doc.ro: „pentru dinți sănătoși, puternici și strălucitori, pasta de dinți cu argilă albă sau chiar periajul simplu cu pulbere de argilă poate fi extrem de benefic. Din nou, proprietățile antibacteriene, antitoxice și remineralizante ale argilei pot veni în ajutorul unei danturi afectate de fumat, o igienă orală precară sau chiar o predispoziție genetică pentru diverse afecțiuni stomatologice”.

Argint coloidal ionic

Pe scurt, argintul coloidal este o soluţie pe bază de apă distilată care conţine particule de dimensiuni nanometrice de argint suspendat. Conţinutul total de argint coloidal este exprimat în miligrame de argint coloidal pe litru de apă sau mg / L. Această substanţă este folosită de secole în practica medicinei alternative pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor. Înainte ca antibioticele moderne să fie descoperite, argintul coloidal era folosit şi cu acest rol.

În formula orginală a pastei de dinţi FAIN, folosim argint nanocoloidal ionic, 98% ioni pozitivi de argint, pH bazic.

Concentraţia ridicată a ionilor de argint, în proporţie de 98%, face ca produsul nostru să fie nu doar cel mai bun ci şi unic, depăşind cu mult calitatea unei soluţii coloidale fără ioni de argint prin simplu fapt că ionii de argint Ag+ au o eficienţă terapeutică de peste 7000 ori mai mare decât particulele coloidale neutre Ag(0), după cum arată cercetările de ultimă oră în domeniul bionanotehnologiei. În această direcţie puteţi studia aici raportul RICE University care a emis o scrisoare oficială, de referinţă academică (fiind forul autorizat) prin care lămureşte aşa-numita dispută dintre comercianţii cu soluţii coloidale ionice şi comercianţii cu soluţii coloidale simple, doar cu particule neutre. (https://argintcoloidal-ionic.ro/produs/argentum-77-argint-coloidal-ionic-77ppm-480ml-editie-speciala/)

Conform argintcoloidal-ionic.ro, „argintul coloidal ionic, în general, este supranumit cel de-al doilea sistem imunitar al organismului deoarece prin particulele încărcate cu sarcină electrică pozitivă se reglează (se impulsionează) coordonarea sistemului nervos în zona afectată de agenţi patogeni, zonă care a devenit acidă prin lipsa de oxigenare”.

Aur coloidal 

De câteva mii de ani, civilizaţia umană consideră aurul cel mai important element în dezvoltarea sa. Dincolo de valoarea sa economică, aurul a stat şi la baza dezvoltării medicinei care trata bolile cu ajutorul mineralelor. „Paracelsus, fondatorul școlii de chimie medicală (precursoare a farmacologiei), a dezvoltat medicina pentru tratarea bolilor pe baza mineralelor, inclusiv a aurului. Acesta considera că <<AURUM POTABILE vindecă toate bolile și păstrează trupul indestructibil>>.”(https://argintcoloidal-ionic.ro/produs/aurum-aur-nanocoloidal-natural-rubin-21ppm-480ml/). În pasta de dinţi FAIN, folosim o hidrosoluție naturală cu nanoparticule de AUR 24k în apă ultrapură (bidistilată) și structurată.

Soluţia coloidală AURUM™ are dimensiunea nano particulelor în spectrul <5nm – având o eficienţă mult mărită datorită bio acesibilităţii crescute datorată dimensiunii ultrafine. Chiar dacă soluţia de 20nm pare mai “concentrată”, în realitate, diferă doar dimensiunea nano particulei. O soluţie de 20ppm de <2nm este de peste 10 ori mai eficientă decât o soluţie de 20ppm cu dimensiuni de zece ori mai mari, de 20nm, datorită numărului mult mai mare de nano particule prezente în soluţie. În plus, dimensiunea mult mai mică a nano particulei o face mult mai eficientă datorită unei dinamici (bio activitate) superioare.(https://argintcoloidal-ionic.ro/produs/aurum-aur-nanocoloidal-natural-rubin-21ppm-480ml/)

Bicarbonat de sodiu alimentar

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic, din categoria sărurilor; mai precis, este sarea monosodică a acidului carbonic cu proprietăți de alcalinizare și de înlocuire a electroliților, și se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă inodoră sau bulgări.(sursa doc.ro)

Principala sa funcţie recunoscută în toată lumea este cea alcalină, de neutralizare a acizilor. De aceea, are o eficienţă foarte bună în reglarea acidităţii dentare şi în albirea dinţilor. Trebuie avut grijă, uneori bicarbonatul de sodiu alimentar care se vinde ieftin pe rafturile magazinelor poate conţine aluminiu. De aceea, noi am ales cu grijă o sursă sigură pentru acest ingredient pe care îl folosim în pasta noastră de dinţi. Puteţi afla aici mai multe despre bicarbonatul de sodiu alimentar utilizat de noi. 

Pământ de diatomee

Potrivit siteului paradisulverde.ro, diatomeele sunt unele dintre cele mai comune specii de fitoplancton (plante acvatice inferioare care plutesc în apă marii şi îşi obţin singure energia (sunt autotrofe) prin procesul fotosintezei, fiind responsabile pentru 90 la sută din oxigenul atmosferei terestre).

Deşi majoritatea sunt unicelulare, pot trai în colonii sub forma de filament sau funde. Celulele lor sunt invelite intr-un perete celular unic format din dioxid de siliciu hidratat, ce sta la baza pamantului de diatomee, compus din ramasitele fosilizate ale acestor celule. Foarte bogat in siliciu, pamantul de diatomee sustine consolidarea pielii si a părului, contribuie la înlăturarea celulelor moarte ale pielii şi lasă pielea netedă, iar daca este folosit intern ca supliment alimentar, ajuta la scaderea colesterolului, intareste oasele, scade presiunea sângelui şi trateaza artrita.(https://www.paradisulverde.com/afectiuni/pamant-de-diatomee-250g-biorganik/?search_query=pamant+de+diatomee&results=3&cate=)

Pământul de diatomee este făcut din cojile fosilizate ale diatomeei. Este o pulbere minerală măcinată extra fin cu un conţinut ridicat de siliciu şi are termen de valabilitate nelimitat. Folosit în pasta de dinţi naturală, pământul de diatomee ajută la curățarea plăcii bacteriene și restabilește albul natural al dinților. 

Curcuma

Termenul Curcuma defineşte un gen din care fac parte aproape 100 de specii de plante perene din familia Zingiberaceae. Ele sunt originare din sudul Asiei şi nordul Australiei, preferând clima tropicală sau subtropicală. Principala substanţă activă extrasă din aceste plante este curcumina sau curcuminul. Această substanţă este utilizată în special pentru proprietăţile sale antioxidante și antiinflamatorii. În pasta de dinţi, curcumina are rolul de a proteja dinţii de carii şi a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului.

Cărbune vegetal activ 

Provenit din prelucrarea nucii de cocos, cărbunele vegetal activ este considerat ca fiind una dintre cele mai puternice substanțe naturale absorbante cunoscute în prezent. Principalele beneficii naturale aduse sănătăţii orale de către cărbunele vegetal activ sunt legate de faptul că albește şi curăţă dinţii, îndepărtează tartrul și împrospătează respirația. De asemenea, folosit pe o perioadă îndelungată, ajută la prevenirea problemelor legate de parodontoză.

Spirulina pudră

Spirulina este un tip de alge albastru-verzui, ce crește atât în apă dulce, cât și în apă sărată. Este o cianobacterie ce poate produce energie din lumina soarelui prin fotosinteză. Denumirea vine de la forma sa spiralată. (sursa: https://www.alevia.com.ro/spirulina-beneficii-proprietati-si-contraindicatii/) Folosită ca ingredient în pasta naturală de dinţi, spirulina ajută la prevenirea cariilor, a tartrului şi a plăcii bacteriene. De asemenea, protejează gingiile prin efectul mineralizant şi vitaminizant.

 FAIN propune patru sortimente de pastă naturală de dinţi pe care vă invităm să le descoperiţi