Colind cu Buhai

275,00 lei

Un dar special gândit atât pentru „ea” cât şi pentru „el”.

Am ales un conţinut de produse FAIN compus din:

Ulei de masaj „Drag de codru” cu portocale şi roiniţă

Săpun natural „Poveste de iarnă”, ediţie limitată

Căsuţă din porţelan lucrată manual ce ilustrează obiceiurile şi datinile româneşti ale Sărbătorilor de Iarnă. În acest pachet avem căsuţa cu Buhai. Povestea ei o puteţi afla aici.

Toate acestea sunt ambalate într-o cutie realizată manual şi personalizată în ton cu specificul Sărbătorilor de Iarnă.

Mersul cu Buhaiul este o datină păstrată de sute de ani în satele româneşti. Obiceiul Buhaiului, se practică în ajunul Anului Nou, între asfinţit şi miezul nopţii.

„Obiectul în sine, buhaiul, este de fapt o bărbânţă (putină) cu unul din capete acoperit de o bucată de piele de oaie foarte bine întinsă, din centrul căreia atârnă o slimnă (coamă) din păr de cal, ce produce un sunet grav, ciudat şi nemuzical, care aminteşte de mugetul unui taur.” (sursa: https://www.romfilatelia.ro/ro/obiceiuri-de-anul-nou/)

Datina „Buhaiului” semnifică „îngroparea anului” trecut cu toate relele sale, iar Anului Nou care vine i se invocă noroc, bogaţie, sănătate şi prosperitate.

Stoc epuizat

Proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe acest site sunt bazate pe literatura de specialitate. Acestea sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare a produselor cosmetice naturale FAIN, în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Categorie: