Colind cu Căluţ

217,00 lei

Un dar special gândit atât pentru „ea” cât şi pentru „el”

Am ales un conţinut de produse FAIN compus din:

Ulei de masaj (30 ml) în ediţie limitată cu vetiver şi rozmarin

Săpunul natural „Ileana Cosânzeana”

Săpunul natural „Făt-Frumos”

Căsuţă din porţelan lucrată manual ce ilustrează obiceiurile şi datinile româneşti ale Sărbătorilor de Iarnă. În acest pachet avem căsuţa cu Căluţ. Povestea ei o puteţi afla aici.

Toate acestea sunt ambalate într-o cutie realizată manual şi personalizată în ton cu specificul Sărbătorilor de Iarnă.

Jocul Calului (Căiuţii) este un obicei românesc autentic, practicat în perioada Sărbătorilor tradiționale de iarnă. Practica acestei datini se întâlneşte în special în zonele din Bucovina de Nord. „În originea acestui obicei unii învăţaţi arată dansul vechilor vânători în epoca când calul a devenit un animal domestic. Calul deasemenea este şi simbolul roadei ce dovedeşte şi continutul Urăturei unde se spunde despre prelucrarea pământului cu cai nazdrăvani şi obtinerea roadei îmbelşugate” (sursa http://www.mareleboian.com/obiceiuri/umblatul-cu-calul/). Există o mulțime de teorii care explică originea jocului Calului. Unii etnografi susțin că ritualul provine de la geto-daci. „Acest popor antic venera cultul lui Gebeleizis – zeul fulgerului și orizontului, care, potrivit tradiției, se arăta oamenilor în chip de călăreț. Dansul îndeplinea și o funcție sacră, ceea ce crea o punte între lumea celor vii și celor morți. Chiar și în folclorul diferitor popoare se vorbește că calul este cel care duce sufletele celor răposați în viața de apoi, probabil la fel credeau și dacii”. (sursa https://gazetadeherta.com/2021/01/25/obiceiurile-de-iarna-din-costiceni-ar-putea-fi-incluse-in-patrimoniul-mondial-unesco/). 

Stoc epuizat

Proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe acest site sunt bazate pe literatura de specialitate. Acestea sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare a produselor cosmetice naturale FAIN, în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.