Generalități
Accesarea site-ul www.fain-natural.ro, culegerea informațiilor și efectuarea unei Comenzi reprezintă acordul Cumpărătorului/Utilizatorului cu Termenii și Condițiile afișate pe acest site.
Toate informațiile de pe acest site sunt proprietatea firmei HOROBA DANCI ILEANA I.I. care își rezervă dreptul de a le modifica în orice moment, fără vreo notificare în prealabil a celor care îl folosesc.
FAIN reprezintă denumirea comercială a produselor cosmetice afișate pe acest site și este marcă înregistrată la OSIM, aflată în proprietatea firmei HOROBA DANCI ILEANA INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
Vânzător – HOROBA DANCI ILEANA I.I.
Cumpărător – persoană fizică sau persoană juridică care își face un cont în site și efectuează o comandă.
Comandă – Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, prin telefon, sau prin email intenția sa de a achiziționa produsele afișate pe site.
Cont – secțiunea din Site (formată dintr-o adresă de e-mail, o parolă, numele/denumirea, datele și adresele de livrare și facturare, comenzile efectuate) care permite Cumpărătorului transmiterea comenzilor.
Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care navighează și culege informații de pe acest Site sau care se înregistrează pe acest Site prin finalizarea procesului de creare a contului, astfel, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din secțiunea Termeni și condiții.
Documente contractuale
Prin înregistrarea unei comenzi pe site sau prin transmiterea unei comenzi telefonice sau prin email, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare -telefonic, online sau email- prin care Vânzatorul își derulează operațiunile comerciale.
Acceptarea comenzii de către Vânzator se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (email) sau verbală (telefonică) din partea Vânzatorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.
Factura emisă de către Vânzător constituie contract de vânzare-cumpărare conform legislației în vigoare.
Contractul de vânzare-cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.
Răspundere
Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula orice comandă care conține produse afișate pe site cu prețuri sau informații eronate cauzate de erori tehnice. De asemenea Vânzătorul va remedia orice fel de erori tehnice apărute pe site în privința afișării produselor.
Vânzătorul își rezervă dreptul de modifica în orice moment prețul produselor afișate pe acest site fără preaviz.
Utilizarea produselor
Deși Vânzătorul pune la dispoziția Cumpărătorului cât mai multe informații despre produsele afișate pe acest site, nu poate garanta în totalitate caracterul complet al informațiilor. Pentru aceasta Cumpărătorul poartă răspunderea cercetării complete a modului de utilizare corectă și toate precauțiile cu privire la săpunurile și cosmeticelor naturale afișate pe acest site.
Proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe acest site sunt bazate pe literatura de specialitate. Acestea sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare a produselor cosmetice naturale FAIN, în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.
Cumpărătorul este de acord că în momentul primirii produselor comandate va verifica integritatea acestora și va comunica Vânzătorului eventualele nereguli depistate.
Comenzile
Comenzile pot fi efectuate direct de pe site, email sau telefonic.
Produsele oferite spre vânzare pe site sunt noi și sunt însoțite de documente în conformitate cu legislația în vigoare.
Pentru produsele cu stoc zero, nu se pot efectua comenzi. Stocul produselor va fi afișat în timp real de site.
Cumpărătorul este obligat să verifice comanda efectuată pe site și are la dispoziție maxim 48 de ore pentru a notifica Vânzătorul cu privire la anumite erori sau neconcordațe între comandă și produsele livrate.
Expedierea produselor comadate se face în maxim 48 de ore de la data comenzi. Vânzătorul nu își asumă sub nicio formă întârzierile livrării produselor comandate provocate din vina firmei de curierat.
Cum cumpăr?
Alegeți-vă produsele dorite din categoriile afişate pe site. Dacă ați găsit un produs ce doriți să-l achiziționați adăugați produsul în coșul de cumpărături folosind butonul: „adaugă în coş”.
După ce v-ați hotărât ce produse să achiziționați mergeți să revizuiți coșul de cumpărături. Folosiți acest pas pentru a valida cantitățile produselor dorite și a merge la pasul următor.
Dacă sunteţi client nou înregistrați-vă cu un e-mail valid și cu o parolă, folosind formularul special pe care site-ul îl va afişa. Se poate finaliza comanda şi fără cont.
Introduceți o adresă de livrare (și una de facturare dacă aceasta diferă). Dacă doriți facturarea pe persoană juridică introduceți datele acesteia.
Înainte de apăsarea butonului „Plasează comanda” veţi alege modalitatea de plată: plata online cu un card bancar valid, în acest caz veţi fi redirectionat catre pagina PlatiOnline sau plata numerar la primirea coletul prin sistem ramburs la curier.
Se înregistrează o comandă validă prin accesarea butonului: „plasează comanda”. După apăsarea butonului ”Trimite Comanda”, veți primi un e-mail prin care se confirmă înregistrarea comenzii.
După fiecare comandă plasată, datele de livrare sunt salvate pentru a putea fi folosite ulterior. În cazul în care aveți introduse mai multe adrese (facturare/livrare), va fi selectată automat, înaintea finalizării comenzii, cea mai utilizată
Livrare şi transport
Livrarea este gratuită pe întreg teritoriul României pentru comenzile cu valoarea de minim 350 lei. Produsele comandate vor fi livrate prin firma de curierat Cargus.
Valoarea minimă a produselor comandate este de 50 lei. Sub această valoare nu vom putem onora comenzile. Dacă valoarea comenzii este mai mică de 350 de lei, costul transportului are o valoare de 16 lei.
Livrările se efectuează de luni până vineri între orele 9.00 și 13.00. După confirmarea comenzii şi predarea coletului la curier, timpul livrării variază între 24 şi 48 de ore, excepţie fac situaţiile de forţă majore (condiţii meteo extreme, accidente ale maşinilor firmei de curierat etc). În cazuri excepționale, la cererea Cumpărătorului, livrarea se poate face și sâmbăta între orele 9.00 și 14.00. Trebuie menţionat faptul că livrarea şi termenul de livrare depinde exclusiv de firmele de curierat după ce coletul a fost predat în custodia lor. De aceea, noi ca vânzător nu putem răspunde pentru întârzierea livrării o dată ce coletul este în tranzitul firmelor de curierat.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a întârzia sau anula livrarea comenzilor primite în cazul în care intervin situaţii de forță majoră (catastrofe naturale, război, acte de terorism etc).
Modalități de plată
Contravaloarea produsele comandate poate fi plătită ramburs la primirea coletului cu produsele comandate sau online direct de pe site prin card bancar.
Metoda de plată cu cardul prin PlatiOnline
Plata cu cardul este efectuată prin https://plationline.ro. Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont al clientului plătitor ca Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele HOROBA-DANCI ILEANA II.
Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în
condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.
Politica de retur
Dacă produsul comandat nu este ceea ce v-ați dorit îl puteți returna pentru a fi schimbat sau pentru returnarea valorii produsului (mai puțin cheltuielile de transport) într-un interval de timp de 14 zile calendaristice de la data achiziției, fără invocarea unui motiv și fără penalități. Reclamatiile cu privire la neconcordanța dintre conținutul coletului (în cazul comenzilor) și factură sau aviz de însoţire a mărfii se acceptă numai în decurs de 48 de ore din momentul recepției produselor de către Cumpărător. Reclamaţiile primite după această perioadă, nu vor fi luate în considerare. Se pot returna produse neconforme cu specificațiile de pe Site în momentul cumpărării, produse trimise greșit de către Vânzător sau la alt volum decât cel comandat de Cumpărător. Nu se pot returna produse folosite sau seturi incomplete. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri etc. Costul returnării este suportat de Vânzător. Reclamațiile vor fi transmise în scris Vânzătorului de către Cumpărător pe adresa de email: contact@fain-natural.ro
Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.
Produsele care întrunesc condiţiile de retur precizate mai sus sau care îndeplinesc condiţiile specificate în articolul nr. 16 din OUG 34/2014, pot fi returnate de către Cumpărător prin curierat rapid, Cargus sau Dpd, la adresa: Poarta Salajului, nr. 68, Salaj, telefon: 0738 669 493, in intervalul 08.00-16.00.
Dreptul de retragere
Conform legislaţiei în vigoare, aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intră Cumpărătorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor. Conform articolului nr. 16 din OUG 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luatcunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
b) furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din
motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
f) furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
g) furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care profesionistul nu le poate controla;
Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Cumpărătorul trebuie să informeze Vânzătorul înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. De asemenea, puteţi folosi si formularul pus la dispoziţie de noi în acest sens, pe care îl puteţi accesa de aici:
Obligațiile care revin comerciantului în cazul retragerii
(1) Comerciantul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu articolul 11 din OUG nr.13 din 2014.
Sumele vor fi returnate după cum urmează:
-pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
-pentru Comenzile achitate cu Op sau Ramburs- prin virament bancar în contul Cumpărătorului.
Comerciantul rambursează sumele menționate la primul paragraf folosind aceleași modalități de plată ca și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată și cu condiția ca consumatorul să nu trebuiască să plătească comisioane în urma rambursării.
(2) Fără a aduce atingere alineatului (1), comerciantul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de comerciant.
TERMENUL DE GARANȚIE
Termenul de garanție se acordă în conformitate cu Legea 449/2003 si Art.5 din HG1022/2002 și este de 24 luni pentru săpunuri și 12 luni pentru uleiuri de masaj, uleiul pentru barbă, cremele pentru față și balsamul pentru buze. Acestea se pot folosi de preferinţă înainte de data înscrisă pe ambalajul produselor, în partea laterală.
Garanția se acordă doar în condițiile de utilizare recomandate:
– săpunurile se vor păstra, după fiecare utilizare, într-o savonieră bine drenată.
– cremele și balsamul pentru buze se vor păstra în locuri uscate, ferite de razele soarelui, bine aerisite și la o temperatură între 5 și 25 grade Celsius.
– uleiurile de masaj și pentru barbă se vor păstra în locuri uscate, ferite de razele soarelui, bine aerisite și la o temperatură între 5 și 25 grade Celsius.
Produsele cosmetice fabricate și livrate de noi sub denumirea „FAIN” sunt dedicate exclusiv pentru uz extern.
A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA COPIILOR
DATELE CU CARACTER PERSONAL
În conformitate cu legislația în vigoare, HOROBA DANCI ILEANA INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ garantează confidențialitatea datelor personale introduse la efectuarea unei comenzi de pe acest site. Aceste informații nu vor fi divulgate unei terțe părți, cu excepția acordului scris din partea Cumpărătorilor și condițiilor prevăzute de lege și vor fi folosite doar în următoarele scopuri: procesarea comenzilor, executarea contractului, livrarea comenzilor, abonarea la newsletter dar și pentru a trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
De asemenea, pentru siguranța dumneavoastră în privința accesării și navigării pe site-ul fain-natural.ro vă asigurăm și ne angajăm că respectăm întru totul dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, și ale Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR, Regulament (UE) 2016/679). Datele dvs. cu caracter personal pe care le stocăm și le prelucrăm sunt în principiu colectate direct de la Dvs. și nu de la terțe părți.
Datele dvs. personale vor fi șterse la solicitarea dvs., dacă ați transmis o cerere de ștergere, însă ștergerea vă fi posibilă numai dacă obligațiile legale de păstrare nu împiedică o astfel de ștergere, în situația în care datele nu mai sunt necesare atingerii scopului stocării acestora sau dacă stocarea acestora nu este permisă din alte motive. Cu toate acestea, această prevedere nu se aplică datelor solicitate pentru procesarea comenzii dvs. și datelor aferente comenzilor care vor fi arhivate pentru motive fiscale. După primirea solicitării dvs. nu vom mai utiliza, prelucra sau transmite datele respective în alte scopuri decât prelucrarea comenzii dvs. sau în situațiile în care este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale.
Drepturile clienților și utilizatorilor site-ului fain-natural.ro
În conformitate cu Regulamentul nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), toți cei care accesează site-ul nostru au următoarele drepturi:
- Dreptul de acces al persoanei vizate la datele sale cu caracter personal.
- Dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc.
- Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”).
- Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor cu caracter personal.
- Dreptul de a se opune prelucrării datele sale personale.
- Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere.
Detaliile cu privire la drepturile prezentate mai sus le puteți accesa aici.
Litigii
Orice neînțelegere apărută între Cumpărător și Vânzător care nu poate fi rezolvată pe cale amiabilă va fi soluționată de către instanțele de judecată aflate pe teritoriul României.
DESPRE COOKIE-URI
Site-ul nostru https://fain-natural.ro, folosește cookie-uri și tehnologii similare pe sau în legătură cu site-ul nostru. Fişierele de tip cookie ne ajută pentru a personaliza şi îmbunătăţi experienţa ta pe Website-ul nostru. Astfel, în măsura în care v-aţi exprimat acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor, le vom utiliza pentru a vă oferi o experienţă personalizată şi relevantă de navigare pe site-ul nostru web şi pentru a înţelege modul în care interacţionaţi cu conţinutul nostru publicitar. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser și nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informaţiile de pe hard driverul utilizatorului.
Te informam că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea şi în activitatea curentă a fain-natural.ro cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR) privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
Tipurile de cookie-uri
Conform site-ului www.digitalcitizen.ro, există diverse tipuri de cookie-uri. Cele mai comune tipuri de cookie-uri sunt următoarele:
- Cookie-uri de sesiune – cel mai des întâlnit tip de cookie. Există într-o memorie temporară până când navigatorul de internet este închis. Acest tip de cookie nu este dăunător deoarece toate informațiile stocate sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este încheiată.
- Cookie-uri persistente – numite de asemenea cookie-uri de urmărire. Acestea rămân în calculatorul utilizatorului până când sunt șterse sau își ating data de expirare. Cookie-urile persistente sunt utilizate pentru a aduna informații despre utilizator, înregistrându-i activitatea pe un anumit sait web, pentru o anumită perioadă de timp.
- Cookie-uri sigure – un cookie criptat funcționează doar printr-o conexiune securizată HTTPS. Aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a asigura faptul că informațiile pe care le conțin nu pot fi interceptate de potențialii hackeri conectați la aceeași rețea ca și utilizatorul. Ele conțin informații despre utilizator și sunt utilizate mai ales de saituri pe care utilizatorii efectuează tranzacții financiare. Deoarece sunt criptate, sunt mult mai sigure decât alte tipuri de cookie-uri.
- Cookie-uri HttpOnly – nu pot fi utilizate de către alt protocol în afară de HTTP. Acest tip de cookie-uri asigură faptul că doar saitul care le-a creat poate să le utilizeze. Doar cookie-urile de sesiune pot fi HttpOnly și nu implică riscuri de securitate sau confidențialitate pentru utilizatori.
- Cookie-uri din terțe părți – aceste cookie-uri aparțin unui domeniu diferit față de cel care le-a trimis. Ele sunt trimise de obicei de către reclame și pot stoca istoricul de navigare al unui utilizator pe toate saiturile care utilizează aceeași rețea de publicitate. Acest tip de cookie-uri ridică anumite probleme de confidențialitate deoarece anumite rețele de publicitate le utilizează pentru a înregistra mult prea multe date legate de utilizatori, pentru a afișa reclame cât mai personalizate.
- Cookie-uri zombie – cookie-uri care apar din nou după ce au fost șterse. Ele sunt utilizate în general de către serviciile de analiză a traficului pe internet și sunt stocate în afara navigatorului de internet deoarece ele sunt disponibile pentru toate navigatoarele instalate pe același calculator. Motivul pentru care apar din nou este prevenirea fragmentării datelor după ce utilizatorul șterge cookie-urile. Ele pot fi de asemenea utilizate în scopuri dăunătoare deoarece navigatorul de internet nu poate controla existența lor. Doar produsele de securitate le pot identifica și șterge.
Dispoziții finale
Utilizarea neconformă a produselor achiziționate de pe acest site se face pe riscul Cumpărătorului.
Imaginile produselor afișate pe acest site sunt cu titlu de prezentare, de aceea unele produse livrate spre Cumpărător pot diferi față de fotografiile din prezentare (culoare, formă, ambalaj etc). Exemplu în acest caz este săpunul „POVESTE”, care la fiecare lot de fabricație este refăcut în culori și forme unice.
Baia Mare Vânzător,
23.08.2018 HOROBA-DANCI ILEANA I.I.